Események

2020 március

hónapban
 • 6
  március
  Önismeret és élménymegosztás: Én-könyv és Napló készítése; gyakorlati program ezen autizmus-specifikus eszközök alkalmazásáról - egynapos tréning

  március 6 (egész nap) Autizmus Alapítvány

  Az Autizmus Alapítvány tavaszi egynapos tréningje.

  A képzés célja két olyan eszköznek a bemutatása, amely hatékonyan hozzájárul az autizmussal élő emberek szociális-kommunikációs készségeinek előmozdításához, elsősorban önmagukról való tudásuk, reális énképük megszilárdításához (Én-könyv) és a saját élményeik megosztásához (Napló).

  További részletek és információk: https://www.autizmus.hu/enkonyv-naplo

  tovább az eseményhez
 • 13
  március
  Könnyű Szív Szülőtréning

  március 13, 16:00 - 18:30 Kecskemét Autista Gyermekekért Egyesüle

  Öt alkalomból álló - stresszoldási módszereket, feszültségkezelési technikákat megismertető - szülőtréningre várja az érdeklődőket az Autista Gyermekekért Egyesület új Könnyű Szív szülőtréningje.

  A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudja fogadnia a tréning vezetője - pszichológus szülőtársunk - a mihala.timea@gmail.com e-mail címen. A közösség az első foglalkozás után zárt csoportként működik, további bekapcsolódásra nincs lehetőség.

  tovább az eseményhez
 • 13
  március
  Motiválhatóság és jutalmazás – gyakorlati program a jutalmazási rendszer kialakításáról - egynapos tréning

  március 13 (egész nap) Autizmus Alapítvány

  Az Autizmus Alapítvány tavaszi egynapos tréningje.

  Gyakran felmerül a kérdés szülőkben, pedagógusokban, hogy egy autizmussal élő gyermeket/felnőttet kell-e jutalmazni? Időnként ennél erősebb kijelentésekkel is találkozunk: „Nem jutalmazom, mert az kivételezés a többiekkel szemben.” vagy „Nem jutalmazom, mert ne a jutalomért csináljon meg/tanuljon meg valamit.”

  Miért hallunk ilyen dilemmákat, kijelentéseket? Mi a baj az autizmus-jutalom „párossal”?

  Egynapos tréningen többek között ezekre keressik a választ. Ezen kívül megmutatunk az intézményünk csoportjaiban alkalmazott különféle jutalmakat, elmondjuk, hogy ezeket kinél és hogyan használják pedagógusaink, valamint hogyan lehet ezeket elkészíteni. Abban is igyekszünk segítséget nyújtani, hogy a hallgatóság saját eseteire milyen jutalmat érdemes kipróbálni, és azt hogyan lehet személyre szabottan elkészíteni.

  Részletek és jelentkezés: https://www.autizmus.hu/motivacio-jutalmazas

  tovább az eseményhez
 • 13
  március
  Autista gyermeket nevelő szülők és szakemberek találkozója Békéscsabán

  március 13, 16:00 - 19:00 Békéscsaba, Kereki sikátor 11. Aut-Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány

  tovább az eseményhez
 • 16
  március
  -
  március 20
  Autizmussal élő gyermekek szociális és kommunikációs készségeinek fejlesztése - Alapozó tanfolyam - Autizmus Alapítvány

  március 16 - március 20 Autizmus Alapítvány

  Az Autizmus Alapítvány 30 órás akkreditált tanfolyamát az autizmussal élő gyermekpopuláció ellátásában résztvevő, vagy arra készülő, elsősorban valamilyen pedagógiai végzettséggel rendelkező kollégáknak ajánljuk, akik eddig hasonló speciális alapképzést nem kaptak.

  A képzés célja, hogy a hallgatók alapfokú ismereteket szerezzenek az autizmus spektrum zavarról, ismerjék meg az autizmus típusos tüneteit, legyenek képesek definiálni az autizmust, mint a károsodás triászával jellemezhető állapotot. Értsék a kurrens kognitív pszichológiai magyarázatok lényegét, ismerjék a kapcsolatot a klinikai megfigyelések, ismeretek, a pszichológiai elméletek és a gyakorlatban alkalmazott terápiás módszerek között.

  További részletek és információk: https://www.autizmus.hu/alapozotanfolyam

  Jelentkezés: https://www.autizmus.hu/single-post/2020/01/11/30-%C3%B3r%C3%A1s-akkredit%C3%A1lt-tanfolyamaink-id%C5%91pontjai

  tovább az eseményhez
 • 20
  március
  Bevezetés a DIR/Floortime világába

  március 20, 16:30 - 19:30 Budapest, Révay u. 16, 1065 Nemzetközi Cseperedő Alapítvány

  A Nemzetközi Cseperedő Alapítvány meghívására CHAD KHORT-THOMAS amerikai gyerek pszichoterapeuta - aki a világ számos pontján tart tréningeket, workshopokat, előadásokat - Budapestre látogat és előadást tart. Az előadás célja, hogy betekintést nyújson a DIR-MODELLBE, valamint megismertesse az érdeklődőket a FLOORTIME módszer alapjaival. Az előadást elsősorban autista gyerekekkel foglalkozó gyógypedagógusoknak, pedagógusoknak, pszichológusoknak hirdetik.

  Részvételi díj 10.000 Ft, melyet az alábbi linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltése után a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány számára kell átutalni:

  MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
  16200010-10086229

  Regisztrációs űrlap: https://cutt.ly/srxSJey

  További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatóak. Az eseménnyel kapcsolatos aktuális információkért kövessék az esemény Facebook oldalát, további felvilágosítást az info.cseperedo@gmail.com email címen vagy a + 36 70 646-2746 telefonszámon kérhetnek.

  Facebook esemény tovább az eseményhez
 • 21
  március
  Autizmussal élő gyerekek fejlesztése játéktevékenység által - képzés

  március 21, 9:00 - 15:00 Budapest Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért

  Hogyan fejlesszük a kisded és óvodás korú gyermekek kommunikációs és szociális készségeit játéktevékenységen keresztül?

  A 1,5-6 év közötti autizmus spektrum zavarban érintett gyermekek korai szociális-kommunikációs készségeinek (közös figyelmi viselkedéseinek) hatékony fejlesztése játéktevékenységen keresztül (Early Start Denver Model, Pyramid Education, TEACCH alapú) – workshop szakembereknek és szülőknek.

  Részletek és jelentkezés az esemény Facebook-oldalán.

  Facebook esemény tovább az eseményhez