Események

2016 május

hónapban
 • 5
  május
  Gyermekpszichiátriai Szakmai Napok - Amit ma tudunk a Tourette-szindrómáról

  május 5 (egész nap) Budapest, Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5. Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért

  „GYERMEKPSZICHIÁTRIAI SZAKMAI NAPOK”
  Tanfolyami tájékoztató - Vadaskert Alapítvány
  Előadások (csütörtökönként 10:00-13:00)

  2015.10.01.: Aktuális kérdések a gyermekpszichiátriában (Dr.Gádoros Júlia PhD)
  2015.11.05.: Érzelemfelismerés (Dr.Halász József PhD)
  2015.12.03.: Információ a gyermekpszichiátriában (Dr.Nagy Péter)
  2016.02.04.: Klasszifikáció: Kategóriális-dimenzionális szemlélet (Dr.Balázs Judit PhD)
  2016.03.03.: Életminőség (Dr.Kiss Enikő PhD, Dr.Dallos Gyöngyvér PhD)
  2016.05.05.: Amit ma tudunk a Tourette szindrómáról (Dr.Tárnok Zsanett PhD)

  Minden előadást egy közös megbeszélés követ, ami két részből áll: reflektálás az előadásra + az elmúlt hónapban felmerült gyermekpszichiátriát érintő kérdések megbeszélése.
  Moderátor: Dr.Balázs Judit Phd

  Első alkalom: 2015. október 01. 10 óra - Vadaskert tanácsterem


  AKKREDITÁCIÓ:
  A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta

  Részvételi díj: 6.000 Ft

  PONTSZÁM:
  első 3 előadás 24 pont (akkreditálva)
  második 3 előadás előreláthatólag 24 pont (akkreditáció folyamatban)

  PONTSZÁM elszámolás:
  Szakma szerinti szabadon választható, pontszámként elszámolható:
  1. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 2. igazságügyi klinikai pszichológia | 3. iskolaegészségt., ifjúságvéd. | 4. klinikai szakpszichológus | 5. neuropszichológia | 6. psychiátria | 7. pszichotherápia | 8. rehabilitáció

  Szabadon választható, pontszámként számolható el:
  az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

  Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap:
  minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki, aki a tanfolyamon részt vesz.

  HELYSZÍN:
  Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
  Széll Kálmán tértől 61-es villamossal, Széll Kálmán tér (Csaba utcától) 129-es busszal, vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal.

  JELENTKEZÉS:
  Online jelentkezés, a következő linkre kattintva:
  http://www.vadaskertalapitvany.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=174&Itemid=276⟨=hu

  BEFIZETÉS:
  1. Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
  Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Szakmai napok+Saját név”
  2. Ettől eltérő befizetési igény esetén jelezze a jelentkezési lapon, vagy Kisné Ricsóy Mártánál a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen.
  A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni! A teljes összeg, az adott éven belül, másik tanfolyamra átcsoportosítható.

  Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Alapítványi Irodában a 06-70-370-8500 telefonszámon.


  A tanfolyami helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezés és a befizetés sorrendjében biztosítják a tanfolyami helyeket.
  A tanfolyamon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a jelentkezési lap visszaküldésével lehet megtenni.

  tovább az eseményhez
 • 6
  május
  -
  május 9
  Merging Realities - POP-UP kiállítás

  május 6, 9:00 - május 9, 16:00 Budapest, Design Terminál (1051, Budapest, Erzsébet tér 11.) MAACRAFT

  A MAACRAFT egy nem mindennapi szociális vállalkozás, ahol magas minőségű design termékeket állítanak elő autista és értelmi sérült fiatalok és az őket segítő szakemberek. A program fontos része, hogy az itt dolgozók együtt dolgozzanak, fejlődjenek és az alkotás erejével élve megmutathassák, hogy ők is értékes részei a társadalomnak. A projekt fő célja, hogy támogatást és segítséget találjon a műhelyben dolgozó sérült fiataloknak. Ez a kezdeményezés talán kevéssé lenne ismert azok nélkül az alkotók nélkül, akik a szociális műhely munkáját segítik és közreműködnek abban, hogy megmutassák azt az értéket, amit az ott dolgozó fiatalok és szakemberek teremtenek. Ezúttal Bartha Máté csatlakozott a MAACRAFT közösségéhez, hogy egyedi látásmódjával támogassa a munkánkat. Szeretnénk, ha ezt az közös alkotófolyamatot minél többen megismernék és ezáltal felfedezhetnék ezt a Miskolcon működő különleges kis csapatot. A kiállításon a MAACRAFT projekt által készített termékek, illetve a műhely sajátos világát idéző néhány használati tárgyon kívül mozgóképes, illetve egy kiadvány formájában, fotó alapú anyagok is bemutatásra kerülnek.

  A kiállítás egyben felhívás, hiszen az az autizmus kortárs jelenségét tárgyalja. Az autizmussal élők a világot egy teljesen sajátságos, szenzoros módon érzékelik, valahogy úgy, mintha egyszerre végtelen mennyiségű információt kellene befogadni és feldolgozni az agyunknak, ami egy nagyon különös valóságot teremthet. Amellett, hogy bemutatásra kerül a műhely munkája, tárgyai, igyekeznek ezeket a hétköznapokat átszövő jelenségeket egymáshoz közelíteni és megmutatni. A kiállításnak helyet adó Design Terminálban egy rendkívüli valóság kapuján lehet belépni és meg lehet csodálni azokat a fényeket, formákat, színeket, hangokat, illatokat és ízeket, melyek meghatározzák a MAACRAFT világát.

  Mindenkit sok szeretettel várnak!

  Facebook esemény tovább az eseményhez
 • 6
  május
  Nők Kékben vándorkiállítás - Megnyitó Siófokon

  május 6, 17:00 Siófok, Kálmán Imre Kulturális Központ Autisták Országos Szövetsége

  Az Autisták Országos Szövetsége a Családbarát Ország 2015 program keretében „Nők kékben” címmel indított országos kampányt. Programunk célja, hogy „jó példák” bemutatásával erősítse az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, társadalmi elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását.

  A programba jelentkezők közül kiválasztott résztvevőkről készült fotókból április 2-án, az Autizmus Világnapja alkalmából, „Nők kékben” címmel nyílt fotókiállítás Budapesten, az AOSZ országos „Ragyogj kéken!” kampányának részeként. A kiállítás most országjáró körútra indul, az ország több pontján is megtekinthető lesz.

  A fotókiállítással legközelebb Siófokon találkozhatnak. A kiállítás megnyitója a Kálmán Imre Kulturális Központban lesz, május 6-án, pénteken 17 órakor. Az eseményen köszöntőt mond Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere, Kővári Edit, az AOSZ elnöke, valamint meghívott vendégként részt vesz Komka Péter, az MTI többszörös különdíjas fotóriportere, a kiállításon látható fotók készítője.

  tovább az eseményhez
 • 7
  május
  Fuss Kékben a Gemmáért

  május 7, 10:00 Szeged, Újszeged - Erzsébet Liget GEMMA Központ

  Első alkalommal szerveznek jótékonysági futást a GEMMA Intézmények támogatására.

  Helyszín: Újszeged - Erzsébet Liget

  Időpont: 2016. május 7., szombat 10 óra. (nevezés 9 órától a helyszínen,  a nevezési díj 500.-)

  Teljesítendő távok: 200m, 1000m, 3000m (futva, sétálva, babakocsival)

  Programok: Megnyitó, bemelegítés Bagi Mátyás cross training edzővel, futás.

  Az első 200 regisztrálót egyedi karkötőt kap ajándékba.

  További programok a helyszínen: Blendraw (készségfejlesztő játék), mentő- és tűzoltóautó bemutató, Gigi Bohóc lufi hajtogatással, arcfestés, aszfaltrajzolás, kerekesszékes akadálypálya, Csibész kutyasuli bemutatója

  tovább az eseményhez
 • 9
  május
  Szülőtalálkozó Balassagyarmaton

  május 9, 14:00 Balassagyarmat, Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola (2660, Balassagyarmat, Dózsa György u. 17) Abigél Közhasznú Egyesület

  2016. május 9-én, hétfő délután szülőtalálkozó lesz Balassagyarmaton. Az esemény az Abigél Közhasznú Egyesület szervezésében kerül megrendezésre.

  Vendég: Őszi Tamásné Patrícia, az Autizmus Alapítvány iskolájának igazgatója, az ELTE BGGYK autizmus spektrum pedagógiája szakirányú képzés oktatója.

  Téma: Felkészülés a kamaszkorra és a felnőttkorra.

  További információ: Kővári Edit (06-20/255-6919)

  tovább az eseményhez
 • 11
  május
  Lehetséges valóság – Blaskó Bence rajzainak kiállítása

  május 11, 17:00 Budapest, Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal Folyosó Galéria (Budapest, XII. kerület, Böszörményi út 23-25.)

  Blaskó Bence a Budai Rajziskola növendéke, ahol fontosnak tartják, hogy a hozzájuk érkező fiatalok egyedi tulajdonságai, tehetségjegyei a művészeti foglalkozásokon keresztül minél inkább kibontakozzanak. A mostani kiállítás nem a megszokott iskolai tevékenységük bemutatója, hanem egy olyan fiatalember kiállítása, aki a világot kicsit másképp érzékeli, és másképp, más hangsúlyokkal is közvetíti számunkra. A LEHETSÉGES VALÓSÁG kiállítás címmel azt szeretnék sugallni, hogy a Bence által érzékelt világ a valóságnak egy lehetséges, egyenrangú vetülete. Nekünk, kívülállóknak pedig meg kell ragadni a lehetőségeket, hogy ezeket az érzékelési tartományokat közvetítsük vagy igyekezzünk befogadni.

   

  A megnyitó vendégeit Fonti Krisztina alpolgármester köszönti.
  A kiállítást megnyitja Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója és Lelkes A. Gergely festőművész tanár.
  Közreműködik Blaskó Péter színművész, a Nemzet Művésze, Kossuth- és Jászai Mari –díjas, Érdemes Művész és Dóczy Gabriella hárfaművész.
  (A Folyosó Galéria kiállításán Bence tanárai is jelen lesznek: Lelkes A. Gergely, Füzes Gergely, Breznay András festőművészek, Egri Zoltán ötvös)

  A kiállítás megtekinthető 2016. július 10-ig a hivatal nyitvatartási idejében.

  Az alábbi linken olvasható cikk Blaskó Bence az autizmus világnapján, Székesfehérváron nyílt kiállításáról szól. A cikkbe illesztett videón láthatjuk Bencét élőben is, a beillesztett lapozható képsor pedig megmutatja a kiállított képeket.

  tovább az eseményhez
 • 12
  május
  Szívből pattan! - Élő flipper játék és élménynap

  május 12, 8:00 Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum (Margitsziget, Budapest, 1138) Kézenfogva Alapítvány

  A Kézenfogva Alapítvány május 12-én, csütörtökön, óriási, élő flipper játékot szervez fogyatékos és ép gyermekek bevonásával, ahol a labdák szívből pattannak, a falak pedig segítő kezekből állnak össze és védenek, nem elzárnak. Várnak minden érdeklődő általános és középiskolás osztályt!

  10:00-től egy rekord kísérletre vállalkoznak! A flipper játék folyamatosan zajlik a rekord kísérlet előtt és azt követően is, csak kisebb pályán. Így minden résztvevőnek lehetősége lesz kipróbálni.

  Az élménynap során egy kincses térképpel a gyerekcsapatok különböző szigetekre látogatnak el, ahol egy-egy sérült kalóz segítségével megismerkedhetnek az egyes fogyatékossági csoportokkal. Itt olyan tevékenységeket és/vagy sportokat kell végezniük, amelyekből megismerhetik a különböző fogyatékosságok sajátosságait, értékeit.

  Csupaszám – az autista kalóz lakhelye

  A rendezvényen az AOSZ is részt vesz, keressetek minket a Gubbióval közös sátorban! 

  A program letölthető pdf formátumban.

  Bővebb információ: http://kezenfogva.hu/fogadj-el

   

  Facebook esemény tovább az eseményhez
 • 14
  május
  AOSZ Közgyűlés

  május 14, 10:00 Budapest, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai kar (1097 Budapest, Ecseri út 3. 107/C terem) Autisták Országos Szövetsége

  Meghívó rendkívüli közgyűlésre

  Minden tagot szeretettel várunk az Autisták Országos Szövetségének
  2016. május 14-én 10.00 órakor tartandó közgyűlésére.
  (A regisztráció 8.30-kor kezdődik.)

  Helyszíne: Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai kar (1097 Budapest, Ecseri út 3. 107/C terem)

  A rendkívüli közgyűlés napirendje:

  1. Határozatképesség megállapítása

  2. Jegyzőkönyvvezető és hitelesítők megválasztása

  3. Szavazatszámláló Bizottság és a Szavazatszámláló Bizottság elnökének a megválasztása

  4. Az Elnökség beszámolója és annak elfogadása a 2015. évi munkáról

  4.1. Elnöki beszámoló elfogadása (beszámoló a 2015. évi munkaterv megvalósulásáról)

  5. 2015. évi beszámoló és közhasznúsági melléklet elfogadása

  5.1. Elnöki beszámoló (pénzügyi beszámoló a 2015. évről, az AOSZ 2015. évi költségvetési tervéhez képest történt eltérések bemutatása)

  5.2. Felügyelő Bizottsági beszámoló

  6. A Jelölő Bizottság beszámolója, a jelöltek bemutatkozása

  Szünet

  7. Az új elnökségi tag és alelnök megválasztása titkos szavazással

  8. Civil Társaságok létrehozásának lehetőségeiről szóló tájékoztató

  Ha a közgyűlés a megjelent és szavazatra jogosult tagok számát tekintve határozatképtelen, a megismételt közgyűlést aznap 2016. május 14-én 11 órakor tartjuk meg változatlan helyszínnel és változatlan napirendi pontok mellett. Felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy a megismételt közgyűlés kizárólag az eredeti napirendi pontok tekintetében, a megjelentek számától függetlenül határozatképes!

  2016. május 14-én 10 órától a közgyűlés kezdetéig az alábbi előadást hallgathatják meg a megjelentek:
  Életutak a diagnózistól a felnőtt korig Magyarországon és az Egyesült Államokban - Prekop Csilla gyógypedagógus, Vadaskert Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia

  Mellékletek:

  A Szövetség elnöksége kéri a szövetség tagjainak, valamint a tagszervezetek képviselőinek megjelenését!

  A szövetség elnöksége

  tovább az eseményhez
 • 14
  május
  Jótékonysági Sportnap az Abigél Közhasznú Egyesület javára

  május 14, 9:00 Salgótarján, EddzEniWay Klub (3100 Salgótarján, Rákóczi út 78. ) EddzEniWay Klub

  Jótékonysági sportnapot rendeznek Salgótarjánban május 14-én délelőtt 9 órától az Abigél Közhasznú Egyesület javára.

  Az esemény nyilvános, bárki részt vehet bármelyik programon, aki egy jó célt szeretne támogatni és mozogni vágyik.

  Program:

  EddzEniWay Klub - 9 órától: Testébresztő Gflex, Body Pump, Giri golyós technikai edzés, M.Y.I. köredzés, Stroops köredzés, CrossFit Challenge, Finálé Kerti Móka.

  Rúdterem - 11 órától: Kezdő óra az újaknak, Twerk Olasz Kittivel

  Pompadour szalon - 9 órától: Spin Racing Juhász Petrával,  Tavaszi Andival és Czene Hédivel.

  Minden edzés díja 1400 forint, amellyel az Abigél Közhasznú Egyesületet lehet támogatni.

   

  A részletes program elérhető itt.

  Facebook esemény tovább az eseményhez
 • 20
  május
  Gyermeknap az Autista Segítő Központban

  május 20, 10:00 Gyöngyös, Autista Segítő Központ (3200, Gyöngyös, Barátok tere 2.) Autista Segítő Központ, Kézenfogva Alapítvány

  A gyöngyösi Ferences Rendi Autista Segítő Központ a gyermeknapot 2016. 05. 20-án (10.00 órától 15.00 óráig) tartja. Szeretettel várják a környékbeli intézményeket, érdeklődőket, családokat, gyerekeket.
  A fogyatékkal élő emberek világával ismerteti meg az általános és középiskolás diákokat a Kézenfogva Alapítvány a Fogadd el, fogadj el! elnevezésű kampánya. A kamionban öt kalóz várja a gyerekeket, mindegyik valamilyen fogyatékossággal él. A kincskereső térképet végigjárva a fiatalok játékos feladatokon keresztül szembesülhettek a fogyatékos emberek mindennapi kihívásaival. Ez a nap több színes programmal várja a gyermekeket: ugrálóvár, sportversenyek, zenés előadás, kézművesedés, arcfestés, képcserés kommunikációs büfé valamint lesznek meglepetés programok. Az Autista Segítő Központ zenés műsorral és művészetterápiás elemekkel átszőtt kézműves foglalkozásokkal is bemutatkozik ezen a napon.

  Facebook esemény tovább az eseményhez
 • 20
  május
  Az autizmusról az autisták szemével

  május 20, 16:00 Gyöngyös, Családi Intézet, Házasságkötő terem (3200, Gyöngyös, Fő tér 8.) Apró Lépések Egyesület

  Az Apró Lépések Egyesület ismeretterjesztő előadást szervez Gyöngyösön, május 20-án, 16 órai kezdettel.

  A meghívott vendégek, a Megismerhető Autizmus Generáció alapítói, Oravecz Lizanka és Fekete Gy. Viktor, akik teljes őszinteséggel beszélnek saját autizmusukról.

   

   

  Facebook esemény tovább az eseményhez
 • 21
  május
  A Varázskemence Napja

  május 21, 10:00 Budapest, Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, EGYMI és Kollégium (1145, Budapest, Mexikói út 59-60.) Kemencemánia

  A Varázskemence napja nemcsak egy egyszerű jótékonysági rendezvény, ez a program egy lehetőség – vallják a szervezők. Egy lehetőség a fogyatékkal élő emberek számára arra, hogy megmutassák egészséges társaiknak, mire képesek, és szintén egy lehetőség az egészséges embereknek arra, hogy bepillantást nyerjenek fogyatékkal élő társaik rettenetesen nehéz és bonyolult, egyben csodálatra méltó világába.
  A rendezvény keretében amellett, hogy a gyerekek fatüzelésű kemencében sütnek fehér kenyeret olimpiai, világ-, valamint Európa-bajnok mesterszakácsok, ismert gasztrobloggerek, gasztronómiai szervezetek és vendéglátóipari iskolák képviselői segítségével, egyéb szórakozásra is lehetőség nyílik.

  Programok:

  • A BRKF-FBB és a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány jóvoltából mini családi KRESZ park várja az érdeklődőket.
  • A Palacsinta együttes koncertje 11 órakor kezdődik. 14 órakor pedig Bihari Gellért humorista szórakoztatja az látogatókat.
  • A gyerek foglalkoztatót a Jópont családi napközi biztosítja. A kézműves programokat a Lámpás ’92 Alapítvány munkatársai irányítják.
  • Folyamatosan megtekinthető Boros István, szakács és zöldségszobrász interaktív bemutatója.
  • A gyerekeknek el nem maradhat az arcfestés és a lufi hajtogatás, a felnőtteket pedig szépségsarok fodrászokkal, műkörmösökkel várja.
  • Délután a vendéglátó és pék iskolák tanulóiból álló csapatok mérik össze tudásukat a „Füstölt húsos kelt tészta” sütő verseny keretében.
  • A helyben a KemenceMánia kemencéiben sütött pékáruk és a kenyérből készült szendvicsek mellett a gyerekek különféle például kerámiákat, szőnyegeket, szőttest, fonott kosarakat, gyertyákat hoznak magukkal, amelyeket előzetesen saját kezűleg készítettek. A termékekből a kirakodóvásár keretében vásárolhatnak is a látogatók.

  Bővebb információ:
  Török Szabolcs – 06 20 556 45 38
  Varázskemence napja 2016 című facebook eseményben
  www.varazskemence.hu

  Az eseményről bővebb leírást az alábbi sajtóközleményben lehet találni.

  Facebook esemény tovább az eseményhez
 • 29
  május
  Gyermeknapi Fesztivál Tokajon

  május 29, 10:00 Tokaj, Tokaj – Fesztiválkatlan Új Éfoész Tarnai Ottó Egyesület

  Az Új Éfoész Tarnai Ottó Egyesület 2016. május 29-én (vasárnap) Gyermeknapi fesztivált szervez Tokaj településen, a Fesztiválkatlanban.
  A rendezvény 10. 00 órakor kezdődik
   
  Program:
  10:00 Virslievő verseny
  11:00 Triál Extrém Sportshow
  12:00 Vizes hordóból almaszedegető verseny
  13:00 Tűzoltó és rendőrségi bemutató
  14:00 Helyi művészeti és környékbeli amatőr s iskolai csoportok fellépései
  15:00 Célba dobó verseny
  16:00 Zumba
  17:00 Gombóc együttes műsora

  Az eseményen végig lesz ugrálóvár, nagycsúszda, arcfestés és csillámtetoválás.
   
  A részvételi szándékot 2016. május 20–ig az alábbi elérhetőségek valamelyikén kell jelezni:
  Tel.: 06/30–550-7323, 06/20–216–2845
   
  Az utazás egyénileg történik.
  Találkozó a Fesztiválkatlan területén.

  Az Egyesület tagjai a helyszínen ebédjegyet kapnak, melyet a Halra-Bor Étteremben válhatnak be.
  Az Egyesület 2016. évi tagdíja a helyszínen befizethető.
   
  A vonattal utazókat az Egyesület mikrobusza várja Tokaj állomáson és szállítja a helyszínre.
   
  A hazautazás egyénileg történik.
   
  További információk EZEN az oldalon.
  tovább az eseményhez
 • 29
  május
  "I. Mozdulj Misleny" városi futóverseny a tolerancia jegyében

  május 29, 10:00 Kozármisleny, Kozármisleny, Orgona utca Kozármisleny Sportegyesület

  A Kozármisleny Sportegyesület május 29-én 10 órától jótékonysági futóversenyt szervez. Az esemény célja a Fészek Lakóotthon támogatása, továbbá Kozármisleny lakosainak sportra való mozgósítása, közösségi “élmények” szerzése.

  A versenyen két távon állhatnak rajthoz a résztvevők: a rövidebb, két kilométeres szakasz az Orgona utca – Művelődési Ház közötti területet takarja, míg a hat és fél kilométeres táv az Orgona utca – Művelődési Ház – Víztornyok – Rákóczi út – Kossuth utca – Művelődési Ház – Orgona utca útvonalon teljesíthető.

  A nevezési díj minimum 200 forint/fő, a résztvevők minden további forinttal a Fészek Lakóotthont támogatják. A nevezési díjakból befolyt összeget a szervezők teljes egészében a Fészek Lakóotthon javára ajánlják fel. A legfiatalabb és a legidősebb befutó, valamint a legtöbb fővel nevező család különdíjban részesül.

  További részletekről tájékozódjanak a facebook eseményben vagy az alábbi weboldalon.

  Facebook esemény tovább az eseményhez
 • 29
  május
  III. Rehab Critical Mass

  május 29, 13:00 Budapest, Clark Ádám tér Rehab Critical Mass

  Idén május 29-én rendezik a III. Rehab Critical Mass felvonulást, ahol a fogyatékkal élők és képviselőik minőségi szinten, példaértékűen, együtt szeretnének jelen lenni a köztérben és használni azt annyi módon, amennyire különböző és egyedi ez a közösség.

  Szolidaritásra szólítják fel az embereket, hogy együtt tehessék láthatóvá az önálló életvitel, a "képessé tétel" előnyeit az egész társadalom számára - az érintetteknek pedig egy biztonságos, befogadó és támogató élményt nyújtsanak, hogy a lehető legjobban képesek legyenek gyakorolni a mindenkit megillető emberi jogokat.


  Rehab Critical Mass egy érintettektől induló és alulról építkező civil önszerveződés, mely társadalmi összefogást szorgalmaz a fogyatékossággal élő emberek életminőségének és önállóságának javításáért, társadalmi integrációjuk proaktív elősegítéséért.

  Az első felvonulás Budapesten volt 2014-ben, melyen 3000, a következő évben már 6000, sokféle fogyatékossággal élő ember vett részt aktívan. Mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, vagy mentálisan akadályozott emberek, rokonaik, barátaik, ismerőseik és a szimpatizánsok tartottak vidám felvonulást, s voltak jelen a sokszínű kulturális programokon.

  További információk, csatlakozási lehetőség:

  http://rehabcriticalmass.hu/ne-habozz-rehabozz/
  https://www.facebook.com/events/506427369564120/

  A teljes program az alábbi pdf-ben megtekinthető és letölthető.

   

  Facebook esemény tovább az eseményhez